2007-11-15

10 ieradumi, kas noved līdz nabadzībai *[pārkopēts]*

Kāpēc cilvēki kļūst nabadzīgi? Kāds pieradis sevi žēlot vai cenšas visos veidos ekonomēt, cits nodarbojas ne ar tām lietām, ar kurām gribētos, vēl kāds nemitīgi salīdzina sevi ar citiem. Tas viss var kļūt par nabadzības iemeslu.

Uz nabadzību tendēti cilvēki uzskata, ka būt turīgiem viņiem nav lemts. Kāds nožēlo, ka piedzimis kā sieviete, jo vīriešiem esot lielākas iespējas. Kāds vaino savu lieko svaru, jo slaidiem vieglāk tikt pie labākiem amatiem. Citi raud par ķermeņa garumu, citi par nacionālo piederību, ādas krāsu, senču reliģiozitāti, ka vēl nav precējušies vai, tieši otrādi, ka ir, vai arī, ka jau šķīrušies. Jaunie domā, ka visa vaina ir pieredzes trūkumā, vecāka gadagājuma, ka ir par vecu. Bet kā jūs domājat, ja cilvēks diendienā žēlojas par savām likstām, kā tas ietekmē citus? Sevis žēlošana ir kā tonnu smags enkurs ceļā uz izaugsmi un attīstību, kā arī labākā metode, kā tikt pie slikti apmaksāta darba un nožēlojamas eksistences.

Skopums. Nemitīgi atlaižu un izpārdošanu meklējumi. Nevēlēšanās maksāt par savu bērnu izglītību viņu izvēlētajā mācību iestādē, jo jums taču neviens nepalīdzēja! Likt savas firmas darbiniekiem veikt vairāk par mazāku samaksu – tie ir rādītāji, ka jums piemīt otra nabadzības pazīme. Tiekšanās pēc totālas ekonomēšanas nav gudrības rādītājs, bet gan indikators tam, ka jums ir ienākumu un izdevumu disharmonija, nepareiza pieeja naudas jautājumu risināšanā. Uz pārticību centrēts cilvēks ir gatavs maksāt lietas patieso vērtību un dāsni apbalvo savu palīgu, ko arī gaida no citiem.

Veiksmes pārbaudījums ar naudu. Nabadzīgs cilvēks ir pārliecināts, ka atliks tikai iegūt naudu, lai kļūtu laimīgs un veiksmīgs. Naudas konts bankā spēj nodrošināt apģērbu no vadošu dizaineru kolekcijas, greznu māju, ceļojumus, neatkarību no vīra vai vecākiem, aiziešanu no darba. Bet prakse rāda, ka cerētā laime tā arī neatnāk! Veiksmīga cilvēka prioritāte nav nauda. Bet kas tieši, to katrs nosaka pats.

Darbošanās tādās dzīves jomās, ko nevarat ciest, agri vai vēlu novedīs jūs pie neveiksmēm un nabadzības. Arī tad, ja spiež paņemtā kredīta nasta, nevajadzētu pieņemt lēmumu strādāt darbu, ko nevarat veikt ar prieku, lai arī par to būtu laba samaksa. Tikai tā joma, kuras rezultāts ir morāls gandarījums, sniegs jums brīnišķīgus rezultātus!

Naudas tērēšana vairāk, nekā varat atļauties. Kredītkartes un bankas darbinieku smaidošās sejas ar prieku jums palīdzēs nonākt parādu bedrē. Progresīvi nedomājošs cilvēks negrib saprast atšķirību starp kredītu biznesa attīstībai un aizņēmumiem sporta auto vai villas iegādei.

Ātras izdevības izvēle. Gribēt visu un uzreiz p;ec maksimālās programmas – tipiskākā no kļūdām labklājības sasniegšanā. Cilvēki nespēj saprast, ka, iekārtojoties darbā ar vidēju algu, bet prestižā uzņēmumā, pēc kāda laika iegūs vairāk nekā tad, ja meklēs ātras peļņas iespējas šaubīgos pasākumos. Neveiksmīgi studenti, piemēram, saka, ka augstskola atņemot viņu dārgo laiku, ko varētu izmantot naudas grābšanai.

Čīkstēšana. Dzīve grūta? Vienkārši šausmīga? Diskriminācija, korupcija, rupjības, krimināls – jums, normālam cilvēkam, neļauj izvērsties! To visu saka potenciālie neveiksminieki. Šai slimībai ir tikai viena vakcīna – kreativitāte! Jāspēj cīnīties ar apkārtējās vides negācijām! Izejiet kā uzvarētāji no sākotnēji neizdevīgām dzīves situācijām!

Sevis salīdzināšana ar citiem. Tas ir astotais neveiksminieka sindroms. Padomājiet, vai jums svarīgāk ir, ka apkārtējā pasaule pārņem un nomāc jūsu iekšējo pasaulīti. No šā ieraduma radušās kaislības labāk novirziet privāto mērķu īstenošanai.

Nauda kā turības mēraukla. Patiesi bagāti cilvēki ir sarāvuši šo auklu – nauda-laime! Kā arī nepielīdzina savus banku kontus bagātības lieluma mēram. Veiksmīgs cilvēks nav atkarīgs no sava naudas maisa. Vislielākā jūsu bagātība ir māka no idejas īstenot veiksmīgu biznesu, tā piesaistot naudas plūsmu.

Izolēšanās no savas ģimenes. Tā kļūstat par ideālu neveiksminieku. Jo tikai ģimene var sniegt nepieciešamo morālo un fizisko palīdzību. Lai Dievs dod, lai tā būtu tad, kad cits nekas vairs jums nav palicis. Abpusēja mīlestība un atbalsts rada spēku patiesi diženu darbu veikšanai. Ko arī patiesi jums novēlam!

No comments: