2008-03-04

maska

runa nav par teātra maskām un arī ne par sejas vai matu maskām, ko lieto kosmetoloģijā.
runa ir par maskām, ko uzvelkam dažādos dzīves posmos.
viņa - aktrise. viņas dzīve - izrāde. viņa nezin, cik ilgi ir gatavojusies šim iznācienam. viņa nezin, ko viņa atdevusi, lai spētu būt uz šīs skatuves, visu šo ļaužu priekšā. viņa ir ietērpusies glītās drānās un uzlikusi make-up.
ir pirmdienas rīts. viņai jābūt lietišķai, izglītotai un savaldīgai. šī maska ir ielikta viņas kumodes labās puses pirmajā atvilknē. ierodoties darbā viņa noņem no magnētiskās tāfeles savu vārda nozīmīti un piesprauž savu "es" pie uzvalka atloka.
pārnākot mājās, gandarījumus par lielisko izrādi ir milzīgs. skaļu aplausu vilnis viņas domās. tikai svešās maskas nospiedums uz smalkās sejas.
viņa spēlē savu dzīvi, bet ne ar pilnu atdevi. ne uz visu, kas viņai pieder. neviens viņai nav pateicis, ka šī jau ir izrāde, nevis tikai kārtējais mēģinājums, pirms pirmizrādes. viņai nebūs iespējas vēlreiz visu parādīt un izlabot kļūdas.
aizrāvusies tēlojot to, kas viņa pati nemaz nav, viņa aizmirsa atzīties, ka viņa mīl. viņa palaida savu dārgāko cilvēku. un viņš neiebilda. gan jau pirmizrādē izlabos šo kļūdu.
viņai nepietiek laika, lai darītu to, kas tīk. bet gan jau pirmizrādē viss būs samācīts tik labi, ka pietiks laika it visam.
maska pēc maskas. atliekot sevi uz vēlāku laiku. tēlojot, ka mīl lietas, kuras īsti nesaista. gan pirmizrādē būs savādāk!

tik mazs sīkums - priekškars jau atvēries.

No comments: