2008-12-28

Vardarbības saasināšanās Gazas joslā apdraud miera sarunas

Vardarbības saasināšanās Gazas joslā apdraud miera sarunas

LETA

28. decembris (2008)
12:30


Vardarbības saasināšanās Gazas joslā apdraud Tuvo Austrumu miera procesa sarunas, informēja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).

Viņš pauž nopietnu satraukumu par vardarbības saasināšanos Gazas joslā pēdējo dienu laikā, kas radījusi lielu civiliedzīvotāju upuru skaitu.

Ministrs izsaka nosodījumu jebkurai militāra un neproporcionāla spēka pielietošanai šīs krīzes risinājumam gan raķešu izšaušanai no Gazas teritorijas Izraēlas virzienā, gan Izraēlas uzlidojumiem Gazas joslā, kā arī radītajai liela mēroga civilajai krīzei.

"Latvija atbalsta starptautiskās sabiedrības izteiktos aicinājumus pusēm nekavējoties pārtraukt vardarbību Gazas joslā un atgriezties pie sarunu galda, kā arī nodrošināt humanitārās palīdzības sniegšanas iespējas civiliedzīvotājiem. Šādi militārie konflikti apdraud Tuvo Austrumu miera procesa tālāku virzību un stabilitāti visā reģionā," uzsver Riekstiņš.

Savukārt Izraēlas Ārlietu ministrijas paziņojumā, ko izplatījusi Latvijas vēstniecība Izraēlā, teikts, ka Izraēlas iedzīvotāji jau gadiem atrodas ikdienas uzbrukumu draudos no Gazas joslas.

"Šonedēļ vien simtiem raķešu un sprāgstošu lādiņu ir raidīts pret Izraēlā dzīvojošajām kopienām, aptuveni lēšot - 80 lādiņu dienā. Līdz šim mēs esam bijuši iecietīgi. Taču šodien vairs nav citas iespējas kā vien sākt militāru operāciju. Mums ir jāaizsargā savi pilsoņi no uzbrukuma, tam atbildot ar militāru triecienu pret Gazas teroristu infrastruktūru. Tās ir mūsu pamattiesības - aizstāvēt sevi," teikts paziņojumā.

Izraēla izveda savus spēkus no Gazas joslas, lai dotu iespēju mieram. Tā vietā teroristu organizācija "Hamas" pārņēma kontroli pār Gazas joslu, izmantojot tās iedzīvotājus kā vairogu un turpinot veikt uzbrukumus Izraēlas iedzīvotājiem, tādejādi liedzot jebkuru iespēju miera pastāvēšanai.

"Mēs esam darījuši visu iespējamo, lai panāktu mieru nevardarbīgā veidā. Ar Ēģiptes starpniecību mēs panācām pamieru, kuru nemitīgi pārkāpa organizācija "Hamas", turpinot apšaudīt Izraēlas teritoriju, paturot Izraēlas armijas kaprāli Giladu Šalitu gūstā un neatlaidīgi papildinot ieroču arsenālu," uzsvērts Izraēlas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Izraēla turpina rīkoties tā, lai izvairītos no humānās krīzes un pēc iespējas samazinātu draudus palestīniešu civiliedzīvotājiem.

Diemžēl "Hamas" ciniskā veidā izmanto šo trumpi - pašu tautas stāvokli un ciešanas - savas propagandas mērķiem. ""Hamas" ir jāuzņemas atbildība par to, ko viņi nodarījuši civiliedzīvotājiem. "Hamas" ir Irānas atbalstīta teroristu organizācija. Tā nepārstāv palestīniešu tautas intereses, bet gan radikālā islama mērķus, kas neļauj šajā reģionā mītošajiem cilvēkiem dzīvot mierā," teikts paziņojumā.

Izraēla cer uz starptautiskās sabiedrības atbalstu un sapratni, jo tā stājas pretim terorismam un rīkojas visu to cilvēku un tautu vārdā, kas vēlas, lai šajā reģionā iestātos miers un mierīga valstu līdzāspastāvēšana.

Jau ziņots, ka Izraēlas lidmašīnas jau otro dienu bombardē Gazas joslu un ir devušas triecienu kaujinieku kustības "Hamas" galvenajai mītnei Gazas pilsētā.

Svētdien rīta pusē Izraēlas gaisa triecienos bija gājis bojā 271 palestīnietis, kuru lielākā daļa varēja būt kaujinieki. Vēl 900 cilvēku guvuši ievainojumus. No tiem 120 ir smagi ievainoti.

Izraēla sāka gaisa ofensīvu pret "Hamas" pozīcijām Gazas joslā sestdienas rītā, atbildot uz vairāk nekā 200 raķetēm un mīnmetēju šāviņiem, kurus "Hamas" un citu grupējumu kaujinieki izšāvuši uz Izraēlu kopš pamiera beigām 19.decembrī.

Izraēlas amatpersonas, sākot ar premjerministru Ehudu Olmertu, sestdien paziņoja, ka operācija "Cast Lead" ("Lietais svins") nav ierobežota laikā un tās mērķis ir darīt galu raķešu ugunij no Gazas joslas.

Uzlidojumā Gazas pilsētai smagi cietusi osta un iznīcinātas vairākas "Hamas" policijas ēkas. Bombardēti mērķi arī Hanjunisā un Rafahā.







komentāri:


raven Pirms 6 stundām un 36 minūtēm> Dr. Verhovcev
Vēl viens viņa ražojums... :)))
http://video.google.com/videoplay?docid=-7932485454526581006
Ziņot redakcijai »raven Pirms 6 stundām un 39 minūtēm> Dr. Verhovcev
Var atrast arī nenobloķētos video... :)))
http://video.google.com/videoplay?docid=1259454859593416473


Dr. VerhovcevŠodien 02:14Tiem, kas šaubās par notiekošo Palestīnā - iesaku noskatīties Džona Pildžera filmu "John Pilger - Palestine Is Still The Issue"
Viegli atrodama gan Jūtūbē, gan Google Video!

John Pilger ir Žurnālists-Cilvēks un patiess mūsdienu varonis!

Vienkārši noskatieties visas daļas...
tiešo linku man neļauj te ielikt!


incantiVakar 23:49Pa dienu kāds "pseidolatviešu" bariņš ar putām uz lūpām sauca pārējos gandrīz vai tūlīt iet un močīt židus!!!
Tagad daži, es arī teiktu "pseidolatvieši" jau tādā pielaidenākā tonī cenšas apelēt pie latviešu vēsturiskās atmiņas, bet aicinājuma virziens saglabājas.
Tikai taktika nomainīta!!!
Ziņot redakcijai »tiem kuru tevs ir satans un vinju kalpiemVakar 23:47intai 100% taisniba un te vel daudz varetu piebilst ,bet tiem oponentiem kuru komentaros taa vien virmo sataniska pretiga dvaka varu pateikt :jus nekas neglabs no dieva soda un gadsimtu gaitaa jus taa ari neko neizdarijaat lai izpirktu savus greekus pret dievu to kungu un vinja vienpiedzimusho deelu.


IntaPirms 0 sekundēmkāpēc tu viņus visus sauc par teroristiem? cilvēks, kurš cīnās par savu dzīvību vai zemi ir terorists?
kādreiz latviešu teroristi atkaroja savu zemi, kur tagad dzīvojam, no krieviem un vāciešiem.
katrs sevi cienošs cilvēks, arī tai skaitā civiliedzīvotājs, ņems ieroci rokās, lai cīnītos par savu zemi un nemaz jau nerunājot, par to, kad ir jācīnās par sevi un savas ģimenes dzīvību? vai arī viņam jāsēž mājās un jāgaida, kad pāri lidos izraēlas iznīcinātāji un nosviedīs uz galvas bumbu?
Ziņot redakcijai »teroristi nav labojamiPirms 2 minūtēmTrakus suņus arī nošauj, jo viņus nevar izārstēt!!!
Ziņot redakcijai »to IntaPirms 5 minūtēmVai tu vispēr esi iedziļinājusies šo te arābu teroristu taktikā?
Pirmkārt: viņi nav tērpti kādās speciālās formās un viņiem uz pieres nav ietetovēts, ka viņš ir terorists. Tādēļ jebkuru nogalināto teroristu kaujinieku tūlīt var demonstrēt visai pasaulei kā nogalinātu civiliedzīvotāju, jo kā pierādīsi, ka viņam vēl pirms minūtes bija kalašs rokā...
Otrkārt: šie teroristi jau kopš seniem laikiem piekopj taktiku, ka savas ieroču darbnīcas un komandpunktus izvieto dzīvojamo māju vai pat skolu pagrabos tā izmantojot dzīvo aizsagu...
Ziņot redakcijai »to vai ar tādiem var ko sarunātPirms 5 minūtēmkatram notikumam ir savi iemesli. varbūt šie cilvēki mēģina tikai pastāvēt par savām tiesībām.
viņiem ir atņemta viņu zeme, viņu cilvēki tiek slepkavoti. un visi no viņiem sagaida, ka viņi samierināsies un laimīgi dzīvos slepkavu pakļautībā?
Ziņot redakcijai »vai ar tādiem var ko sarunātPirms 11 minūtēmHamaz reliģiski politiskie vadītāji taču jau gadiem ilgi atsakās no jebkādām sarunām un sludina tikai vienu mērķi - pilnīgu un fizisku Izraēlas iznīcināšanu!!!
Ziņot redakcijai »IntaPirms 12 minūtēm"hamaz teroristi palaiž savas raķetes Izraēlas apdzīvoto vietu virzienā, nerūpējoties, vai tās trāpīs kādam militāram objektam vai dzīvojamai mājai, skolai, vai slimnīcai "
nju jā! tikai kāpēc cietušo vairāk ir palestīniešiem? kāpēc palestīniešu pusē ir 271 kritušo[pagaidām] un 900 cilvēku ievainoti? un izraēlas pusē ievērojami mazāk?
un protams, ka palestīnieši tagad to darīs, kad viņi tiek šitā slaktēti nost.

>>limars
tu dikti izcelies ar augstu intelektu. go on grey mass. dont think. just shout!

--->
redzi izraēlai ir kāda problēma, kas viņai neļauj tā vienkārši ņemt un iznīcināt palestīniešu gazas sektoru. ir cilvēki,kuri to vienkārši tā neatstātu, jo viņiem rūp, kas vairāk par savu pakaļu.
Ziņot redakcijai »-->IntaPirms 18 minūtēmRedz, vienu tu saproti - ja Izraēla gribētu, tad ar savu iznīcināšanas spēju tos Gazas sektora terorisma zonu jau sen būtu noslaucījusi no zemes virsas
Ziņot redakcijai »limars>intaPirms 18 minūtēmInta, tu esi pakaļa.
Ziņot redakcijai »to IntaPirms 20 minūtēmhamaz teroristi palaiž savas raķetes Izraēlas apdzīvoto vietu virzienā, nerūpējoties, vai tās trāpīs kādam militāram objektam vai dzīvojamai mājai, skolai, vai slimnīcai
Ziņot redakcijai »IntaPirms 22 minūtēmKatjuša un kalašņikovi, ar kuriem palestīnieši cīnās par savu dzīvību un palikšanu šai saulē, salīdzinot ar to munīcijas daudzumu un iznīcināšanas spēju, kas ir izraēlas rokās, tiešām ir tikai tādas plaušķenītes!
Ziņot redakcijai »teroristi tikai rotaļājasPirms 42 minūtēmAs such, a number of Palestinian terrorists have traveled abroad to learn how to manufacture and effectively launch short-range Katyusha rockets. The new rockets, with an estimated range of over 35 kilometers, could reach the southern cities of Kiryat Gat, Netivot and Ofakim.
A senior IDF officer noted: "The Qassam cannot be further upgraded, and the Palestinians need a new weapon...The cells have traveled abroad to learn about the Katyusha rocket and how to manufacture it back in the Gaza Strip."

Quds(Grad/Katyusha)
Palestinian Islamic Jihad(PIJ) claimed it had developed a lethal long-range rocket capable of striking central Ashkelon. According to PIJ sources, the rocket has a range of 13-16 kilometers(approximately 8-10 miles) and a payload that includes TNT. Spokesman Abu Hamza noted that PIJ was finally able to produce the new Quds rocket -- an improved version of the Quds 101 rocket. According to Hamza, the new Quds rocket is 2.3 meters long(approximately 7 feet) and has been successfully tested.
Media reports indicated that Palestinian terrorists were manufacturing the Quds-3 along with a multiple-rocket launcher system. The Quds-3, developed in the Gaza Strip with the aid of PA funding and Iranian operatives, is based on the Russian Grad and BM21 Katyusha. The Quds-3 was test-fired against Ashkelon on March 28 and weighs 66 kilos. The rocket carries an explosive payload of 17 kilograms.

The 122mm launcher fires 10 rockets simultaneously to a distance of 18-30 kilometers. The system, capable of firing 40 rockets within 20 seconds, weighs 13 tons and enables Palestinians in the Gaza Strip to strike Ashkelon, Ashdod, Netivot and Ofakim. The rockets are launched by a crew that pulls back approximately 60 meters from the launcher and releases the rockets by pulling a wire.
Ziņot redakcijai »to grynchPirms 48 minūtēmJā, jā, tagad tikai hamaziešu teroristiem vajadzētu palūgt krieviem palīdzību un apsolīt tūlīt iestāties krievijas sastāvā!!!
Ziņot redakcijai »to IntaPirms 51 minūtesVai tu uzskati, ka šitās ir tikai tādas plaušķenītes - "palestīniešu jaungada raķetes":

Nasser
According to the Intelligence and Terrorism Information Center, the Nasser is manufactured by the the PRC, and includes the following models:

Long Nasser 3
Weight: 30 kg(66 lbs)
Length: 160 cm(5 ¼ feet)
Diameter: 90 mm(3 ½ inches)
Maximum range: 9 km(more than 5 ½ miles)
Warhead weight: 9-10 kg(19.8-22 lbs)

Short Nasser 3
Weight: 25 kg(55 lbs)
Length: 125 cm(about 4 feet)
Diameter: 90 mm(3 ½ inches)
Maximum range: 6 km(3 ¾ miles)
Warhead weight: 9-10 kg(19.8-22 lbs)

Nasser 4
Weight: 40 kg(88 lbs)
Length: 180 cm(almost 6 feet)
Diameter: 115 mm(4 ½ inches)
Maximum range: 9 km(more than 5 ½ miles)
Warhead weight: 9-10 kg(19.8-22 lbs)

The Qassam-1, first launched against an Israeli target in October 2001, was capable of an approximate range of 3 kilometers. By 2007, the Qassam-1 range had increased to about 10 km. The short-range Qassam-2 weighs 35 kg(77 lbs), has a 115 mm diameter and a 8 kg warhead(16 pounds), is 180 cm in length, and is capable of achieving a range of 6-7 kilometers(4 and a half miles). The long range Qassam-2 weighs 50 kg(110 lbs), is 250 cm in length(approximately 8 feet), has a 115 mm diameter and an 8kg warhead, and is capable of achieving a maximum range of 10 km(6 miles).

Hamas also manufactures a rocket model with a split engine that is essentially a fascimile of standard Grad rocket types. The split engine model, first launched in June 2006, weighs 40-50 kg,(88-110 pounds), has a 115 mm diameter, a warhead weight of 10 kg, and can reach a maximum range of 10 km.
Ziņot redakcijai »klaidonisPirms 51 minūteslai tik sadod Hamasiem!
Ziņot redakcijai »grynchPirms 1 stundas un 3 minūtēmTad tagad ir pienācis tas mirklis,kad Izarēla atkal sāk paplašināt savas teritorijas uz Palestīnas rēķina.Ja pasaulē pastāvētu likumība,tad tagad vajadzētu dot masveida gaisa triecienu pa Izarēlas okupācijas armijas bāzēm un stratēģiskajiem objektiem.

IntaPirms 0 sekundēmšausmas, cik skaisti melo izraēla!
"simtiem raķešu un sprāgstošu lādiņu ir raidīts pret Izraēlā dzīvojošajām kopienām"
palestīniešu jaunaga raķetes nodarot postu izraēliešu jaunājo tehnoloģiju bruņojumiem?
atradušies cietušie! slepkavas!
protams, ka izraēliešiem nepatīk, kad palestīnieši ir ievēlējuši savu valdību Hamas, kas pastāv par viņu interesēm ceļoties un krītos un izraēla nav apmierināta, ka viņu bīdāmā lelle, viņu ieliktas palestīnas prezidents nav pie teikšanas.

No comments: